Ποιοι είμαστε

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ

Εργάτη, Άνεργε, Συνταξιούχε, Αυτοαπασχολούμενε Επαγγελματία – Αγρότη, Νέε και νέα,

Η τριπλή εκλογική μάχη του  Μαΐου για Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωβουλή, πραγματοποιείται  τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται σε δραματική κατάσταση εξαιτίας της κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζουν, Ευρωπαϊκή Ένωση,  συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ.  που περνούν και μέσα από τις  περιφέρειες και τους δήμους.
Σήμερα  που με την εφαρμογή του «Καλλικράτη»  οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε ένα ακόμα γρανάζι του συστήματος, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη ενίσχυσης της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
Σε καλούμε με τη ψήφο σου να καταδικάσεις όλους αυτούς που σ’ έκαναν να πληρώσεις την κρίση που δεν την δημιούργησες εσύ, αλλά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα έχεις πείρα από αυτά που βιώνεις κάθε μέρα εσύ και η οικογένεια σου γιατί
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ & ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ… ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ!
Σου τσακίσανε δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Σου μείωσαν μισθούς & συντάξεις. Σου έβαλαν φόρους και χαράτσια. Σε ρίξανε στην ανεργία. Σου κόψανε τα φάρμακα και τις παροχές που είχες. Κλείνουν νοσοκομεία και καταστρέφουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Διαλύουν την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Η πολιτική τους έβαλε και βάζει λουκέτο στα μικρομάγαζα, ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
Χρειάζεται με τη ψήφο σου να δώσεις αποστομωτική απάντηση, στηρίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, για να έχεις εκλεγμένους αγωνιστές και όχι διαχειριστές, Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους που νοιάζονται και μάχονται καθημερινά για τις ανάγκες σου, αντιπαλεύουν κάθε αντιλαϊκή επιλογή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο.
Καταψήφισε όλους αυτούς που υλοποιούν στο Δήμο και την Περιφέρεια τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις και μετά ρίχνουν “κροκοδείλια δάκρυα‘ για όλα αυτά που περνάς, πετώντας ένα ξεροκόμματο με τις φιλανθρωπίες τους.
Μη παγιδευτείς στις υποσχέσεις που μοιράζουν παλιοί και νέοι «σωτήρες», οι οποίοι υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και δίνουν με την πολιτική τους ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα μονοπώλια.
Μην παγιδευτείς στους διάφορους «ανεξάρτητους» υποψήφιους που προσπαθούν να αρπάξουν την ψήφο σου. Οι κ. Λαμπάκης, Φωτιάδης, Τζανίδης και τα ψηφοδέλτιά τους δεν υπηρετούν την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ;
Μη παγιδευτείς στα ψεύτικα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ που άλλα λέει στον λαό και άλλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στα όργανα της Ε.Ε. Ψήφισαν το Μάαστριχ, που είναι το μνημόνιο των μνημονίων, πηγή όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζουν και υλοποιούν σήμερα. Προσπαθεί να αθωώσει την Ε.Ε. στα μάτια του λαού. Γιατί άραγε ο κος Μιχαηλίδης είναι από τους λίγους υποψηφίους στην Ελλάδα που έχουν τη στήριξη του κόμματος του κ. Πολύδωρα;
Απομόνωσε και καταδίκασε την ναζιστική «Χρυσή Αυγή» με την φασιστική ιδεολογία και δράση. Η εγκληματική της δράση είναι υπαρκτή: τα μέλη της έχουν κάνει δολοφονίες, επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων και μεταναστών. Τα έχουν καλά με τα αφεντικά και στρέφονται ενάντια στις εργατικές κατακτήσεις μέσα από δουλεμπορικά κυκλώματα. Είναι του μακρύ χέρι του συστήματος για να κάνει τη βρώμικη δουλειά, να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα.
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ
ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αλεξανδρούπολη αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στα μέτρα που πλήττουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πολιτική που εφάρμοσε η Διοίκηση του Δήμου και σιγόνταραν όλες οι παρατάξεις που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε.
Συγκρούστηκαν με τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του «Καλλικράτη» που ήταν μοχλός επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, με τον οποίο ευθυγραμμίστηκαν και στήριξαν με χέρια και με πόδια οι άλλες παρατάξεις, συμφωνώντας στην ουσία του.
Κατήγγειλαν και καταψήφισαν τους αντιλαϊκούς Προϋπολογισμούς, τα νέα δάνεια, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τη λογική της ανταποδοτικότητας στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, σε κάθε δομή και υπηρεσία του Δήμου.
Ήταν παρόντες στις κινητοποιήσεις μαζί με τα Σωματεία και άλλους φορείς ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ, για δωρεάν δημόσια υγεία.
Έφεραν προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για κατάργηση των δημοτικών τελών στους ανέργους και τις οικογένειες τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Πρωτοστάτησαν μαζί με τους φορείς της περιοχής για τις επανασυνδέσεις ρεύματος.
Συμπαραστάθηκαν στους αγώνες των εργαζομένων του δήμου. Καταψήφισαν και κατήγγειλαν την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις συμβασιούχων, την κινητικότητα εργαζομένων. Αντιτάχθηκαν στις απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. Αντιπάλεψαν κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας, προγράμματα ενοικίασης εργαζομένων, τις Συμπράξεις του Δήμου με άλλους φορείς, την προώθηση των ΚΟΙΝΣΕΠ, πάλεψαν για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
Υποστηρίζουν και διεκδικούν από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων σήμερα.
Αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται σε κάθε μορφή ΣΔΙΤ.
Δώσανε τη μάχη για την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
Εναντιώθηκαν στην παραχώρηση του χώρου της Λαϊκής Αγοράς στον ΟΛΑ A.E και στη συνέχεια της ιδιωτικοποίησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ του χώρου του CAMPING.
Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων. Να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ανάθεση της κατασκευής και λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων (ΜΕΑ),στην Αλεξανδρούπολη. Παλεύουμε για την διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτες και θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων με έμφαση στην ανακύκλωση μακριά από κάθε ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην καύση απορριμμάτων.
Συμμετείχαν και συμμετέχουν στις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην εξόρυξη του χρυσού που ισοδυναμεί με κλοπή ενός ιδιαίτερα πολύτιμου πόρου στρατηγικής σημασίας, που ταυτόχρονα συνοδεύεται με μεγάλους κινδύνους για την τοπική οικονομία, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ “ΓΝΩΣΤΟΙ» ΚΑΙ “ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΙ”…

ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης δοκιμάστηκε και δεσμεύεται να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων γιa:

Tην κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών.
Την αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 40% σε Τράπεζες, Μεγάλους Επιχειρηματικούς Ομίλους με ταυτόχρονη μείωση των ανταποδοτικών τελών της λαϊκής οικογένειας.
Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση όλων των οργάνων της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους.
Την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Τις προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
Την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Περιφερειών και των Δήμων.
Την απαλλαγή της λαϊκής κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Tην ανάπτυξη της γεωργίας-κτηνοτροφίας – αλιείας κόντρα στις επιλογές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Για τη διάσωση και διαχείριση του φυσικού πλούτου της περιοχής (Δέλτα του ΕΒΡΟΥ, ιαματικές πηγές Τραϊανούπολης, ορεινός όγκος κλπ) προς όφελος του λαού και όχι των μεγαλοεπενδυτών.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
Δημόσια δωρεάν Παιδεία ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των χορηγών. 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ενιαίο 12χρονο βασικό σχολείο για όλους τους μαθητές, σε νέα κτήρια σύγχρονα και ασφαλή, με πρωινή λειτουργία. Όχι στις συγχωνεύσεις-κλείσιμο σχολικών μονάδων. Αντιμετώπιση όλων των αναγκών όλων των βαθμίδων σε υποδομές, εξοπλιστικά μέσα και μόνιμο προσωπικό.
Kατασκευή σύγχρονων δημόσιων δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών, κατάργηση των τροφείων.
Σύγχρονο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο. Όχι διόδια στην ΕΓΝΑΤΙΑ.
Ανάπτυξη και προστασία των ελάχιστων ελεύθερων χώρων, πρασίνου και αναψυχής. Ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση του χώρου στάθμευσης του λιμανιού, στην κατάληψη πεζοδρομίων, παραλιών. Όχι στο χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης. Για περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.
Δημιουργία Δημόσιου Φορέα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την εκπόνηση και εκτέλεση ενός προγράμματος έργων. Για μια σύγχρονη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας, ιδίως στην περιοχή των ΦΕΡΩΝ και του ΔΕΛΤΑ.
Ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με την χρηματοδότηση των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων. Όχι στην πολιτική υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης των πολιτιστικών δομών. Δημιουργία όρων παροχής δημόσιας και δωρεάν καλλιτεχνικής παιδείας.
Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών που απειλεί τη νεολαία μας.
Διασφάλιση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας. Οι εργαζόμενοι, νέοι ανεξάρτητα αν ανήκουμε στη μειονότητα ή την πλειονότητα έχουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες. Εχθρός μας είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που στηρίζει τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.