Για τα προβλήματα των μουσουλμάνων συνδημοτών  της οδού Άβαντος

Λαϊκή Συσπείρωση 150pxX150px

Δήμου  Αλεξανδρούπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο ΔΣ Αλεξανδρούπολης πρόκειται το επόμενο διάστημα να συζητηθούν τα προβλήματα των μουσουλμάνων συνδημοτών  της οδού Άβαντος, μετά από αίτημα της «Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης», του  Αθλητικού  Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ελλήνων Πολιτών με Μητρική Γλώσσα τα Τουρκικά, του Δήμου Αλεξ/πολης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για να έχει ολόπλευρη ενημέρωση συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Βασικό πρόβλημα παραμένει , όπως άλλωστε και για όλο το λαό η ανεργία που εξανάγκασε εκατοντάδες, ιδιαίτερα νέους σε ηλικία , να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Επίσης, παρά τις παρεμβάσεις στην αποχέτευση, παραμένει οξυμένο το οικιστικό πρόβλημα (χάραξη-ασφαλτόστρωση  δρόμων, έλλειψη διευθύνσεων και αρίθμησης κατοικιών, ηλεκτροφωτισμός, έλλειψη κάδων σκουπιδιών κλπ) . Το μειονοτικό Δημοτικό σχολείο λόγω έλλειψης αιθουσών είναι το μοναδικό που λειτουργεί σε δύο βάρδιες με ό,τι αυτό σημαίνει για την οργάνωση της σχολικής ζωής και τη δυνατότητα των μικρών μαθητών να συμμετέχουν σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίστηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνοικισμός είναι γνωστά και χρονίζουν με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και όλων των δημοτικών αρχών. Λύσεις άμεσες που θα βελτιώσουν την κατάσταση μπορούν και πρέπει να υπάρξουν για να ανακουφίσουν την κατάσταση. Όμως τα λαϊκά προβλήματα για να βρουν οριστική λύση απαιτούν οργάνωση και αγώνα όλου του λαού που χωρίς αυταπάτες δεν πρέπει να αρκείται σε πολιτικές και υποσχέσεις που συνήθως εξαντλούνται τη μέρα των εκλογών.

Αλεξανδρούπολη 25.2.2018

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.