Σχόλιο γραφείο τύπου για την δήλωση του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης

Τ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Σχόλιο γραφείο τύπου για την δήλωση του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης

Η δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης μετά την συνάντηση με τον Αμερικάνο Πρέσβη ότι “ γεωπολιτικά, ιστορικά μας συμφέρει το λιμάνι να το πάρει ο Αμερικάνος, μαζί με το LNG” αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση.
Γεωπολιτικά η πόλη της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, των λυσσαλέων ανταγωνισμών των μονοπωλίων για τον έλεγχο των δρόμων ενέργειας και των μεταφορών και η συγκυβέρνηση φροντίζει να την βυθίζει όλο και βαθύτερα σε ένα βαρέλι όπου ο πάτος κοιτάζει επικίνδυνα προς την σύρραξη.
Ιστορικά η εξάρτηση και η εμπλοκή των Η.Π.Α. μόνο δεινά και συμφορές έφερε στον Ελληνικό λαό. Η ύπαρξη των ΝΑΤΟικών βάσεων και ιδιαίτερα η αναβαθμισμένη λειτουργία της Σούδας με τις ευλογίες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως εφαλτήριο επιθέσεων σε λαούς όπως αυτού της Λιβύης πρόσφατα, εκθέτει την χώρα σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.
Όσο και αν πανηγυρίζουν τοπικοί άρχοντες και η συγκυβέρνηση για τις όποιες αναπτυξιακές ευκαιρίες για τα συμφέροντα των λίγων δημιουργούνται, το μόνο σίγουρο είναι πως και απο αυτή την υπόθεση ο χαμένος θα είναι ο λαός της περιοχής.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.